Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pro pořadatele

 

Nabízíme Vám vystoupení v původní komorní sestavě (Andrea Landovská - zpěv, Petr Linhart - mandocello, Vít Kahle - saxofony, klarinet a Antonín Bernard - bass, violoncello). V této sestavě kapela působila v letech 1991 - 2005, koncert je výběrem písní ze všech pěti alb, které v té době vznikly.

 

Anotace koncertu:

Nezaměnitelný zvuk a pocit, hudba v krajině a krajina v hudbě, půlnoční úplněk a skály vyprahlé poledním sluncem, ranní mlha a první večerní hvězda, lidé na cestě a neviditelné bytosti lesa, písně zdánlivě zaniklého starého světa.

Kapela Majerovy brzdové tabulky působí na naší scéně od roku 1986. Za tu dobu vzniklo pět řadových alb, z nichž Gabréta bývá hodnocena jako jedno z nejvýznamnějších pro devadesátá léta české scény. Charakteristický zvuk kapely je dán kombinací saxofonů, klarinetu, mandocella, violoncella, bezpražcové baskytary a především nezaměnitelného altu Andrey Landovské. Hudba MBT je velmi svébytná, žánrově stojí někde na pomezí folkrocku a world music. Texty jsou průvodcem po české i moravské krajině a jejích dávných příbězích.

 

Fotografii v tiskové kvalitě najdete zde.

Plakát přizpůsobený k doplnění aktuálních údajů:

formát docx         formát pdf         formát jpg

 

Technické podmínky našeho vystoupení si můžete prohlédnout na následujícím obrázku, případně si je můžete stáhnout ve formátu pdf zde.

mbt-stageplan-page-001.jpg

 

Obvyklý repertoárový list celovečerního koncertu pro potřeby OSA naleznete ve formátu .doc ke stažení zde.

Obvyklý repertoárový list festivalového setu pro potřeby OSA naleznete ve formátu .doc ke stažení zde.

 

Kontakt pro sjednávání koncertů: 

Petr Linhart

tel. 776 359 319, e-mail Linhart@centrum.cz