Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kronika

Příspěvky

Oslavte v pátek 20.1. příchod Roku draka v Draku! A nebo v sobotu 21.1. sólově s námi v Balbínce...

15. 1. 2012

rok-draka.jpgV pátek 20. ledna 2012 se od 16 do 23 hodin v Divadle Drak v Hradci Králové uskuteční 5. ročník hudební oslavy příchodu nového roku dle lunárního kalendáře. Tentokrát čínská zpěvačka Feng-yün Song, herec a moderátor Jaroslav Dušek a řada dalších hudebníků a umělců přivítají programem "Songfest.cz" Rok draka. Večer, který vás přenese daleko ze střední Evropy do pestré Asie - exotické písně i rytmy, barevný jarmark, ochutnávky originálních čajů, ukázky bojových umění i orientálních tanců, tvůrčí dílny pro děti, dračí tombola... oslavte energického a divokého draka spolu s námi! Hosté: Gao Yingying, Jan Burian, Tereza Roglová, Alice Holubová a Majerovky (v cca půlhodinovém bloku po devatenácté hodině).

balbin.jpgV sobotu 21. ledna 2012 pak zveme naše pražské příznivce tradičně do Balbínovy poetické hospůdky v Praze na Vinohradech, Balbínova 6. Tam s námi můžete slavit na tradičním sólo koncertě Majerovek s Alicí Holubovou jako obvykle od 20:00. Rezervace jsou možné na www.balbinka.cz.  

 

Ve čtvrtek 3.11. oslavíme v Malostranské besedě 25 let, začínáme ve 20:30

3. 11. 2011

plakat-mbt-25let.jpg

Zdá se, že to není až tak dávno, co jsme se upřímně posmívali slavícím stárnoucím kapelám a hle - už je to tady. Od založení Majerovek letos uplynulo čtvrt století, takže už také pomalu začínáme patřit do té dříve vysmívané party. Co to s námi dělá? Náš současný stav. psychický i fyzický, si můžete lehce ověřit na  výročním koncertu v pražské Malostranské besedě ve čtvrtek 3. listopadu od 20:30. Leccos pro Vás chystáme. Necháme Vás nahlédnout do hluboké historie Majerovek písní Rozhraní ticha z dosud nevydané nulté desky Noční zprávy v originálním podání Aleny Freundové, vykopeme pro Vás pár starších věcí, pozveme na pódium kytaristu a producenta Ryby ryb a Pálavy Marka Štiftera a chystáme ještě další překvapení. Těšíme se na Vás!

P.S. Rezervace vstupenek je možná (a vhodná) na adrese http://www.malostranska-beseda.cz/cs/klub/pokladna/rezervace-vstupenek.html, vstupenky jsou také k mání v síti TICKETSTREAM.

 

V sobotu 17.9. hrajeme v Domažlicích na Kulturovaru

11. 9. 2011

kulturovar_poster.jpg

Domažlický Kulturovar je pestrý a pěkný festival, který probíhá už od pátku 16.9. v prostorách domažlického pivovaru. Majerovky v plné sestavě tam můžete potkat v sobotu 17.9. v 18.45 na velké scéně. Krom nás na festivalu v obou dnech zahrají také Už jsme doma, Ester Kočičková & Luboš Nohavica, Zdeněk Bína Acoustic Project, FruFru, Model Bazaar, Zrní, Martina Trchová Trio a Pepa Nos. Přesný program najdete na www.kulturovar.cz.

 

V sobotu 10.9. hrajeme na festivalu Folkomín v Toulcově dvoře v Praze 10.

2. 9. 2011

folktime-logo.gifToulcův dvůr najdete na okraji Prahy 10, bližší popis cesty je na stránce http://www.folkomin.cz/index.php?s=info-2011, odkud si můžete také odkliknout na podrobný program festivalu. Naše vystoupení by mělo začít cca v 15.25, ovšem festival začíná už ve 13:00. Vystoupí na něm kromě Majerovek také Martin Rous, Žamboši, Marien, my3aVi, Jarret, Honza Řepka a Bezefšeho.

 

Letní koncert v Malostranské besedě - pondělí 15.8. od 21:00

4. 8. 2011

malostranska-beseda-znovu-oziva.jpgV pondělí 15.8. hrajeme v Praze v Malostranské besedě. Pokud jste tu legendární scénu po rekonstrukci ještě nenavštívili, máte právě výbornou příležitost! Vrátíte se  do vlastně velmi podobného prostředí, ovšem na baru mají daleko lepší pivo i víno :-). Náš letní koncert začíná ve 21:00, hrajeme v plném počtu - s Alicí Holubovou.

 

Těšíme se na Vás v pondělí 4.7. na Zahradě

4. 7. 2011

zahrada-blink.gifTradičně se objevíme na folkovém festivalu Zahrada v Náměšti na Hané. Budeme hrát jako Všichni Majerovi muži v pondělí 4.7. na scéně Kaplička od 11:30. Ten den si budete moci poslechnout také sólové hraní  Petra Linharta někdy okolo půl třetí odpoledne na scéně Zámek.

 

Ve středu 11. května opět v Balbínce

15. 4. 2011

Bohuslav BalbínPoslední pražský koncert v jarní sezóně odehrajeme ve středu 11. května v Balbínově poetické hospůdce. Na podzim si dáme v Praze (s výjimkou festivalu Folkomín) koncertní pauzu až do 3. listopadu, kdy budeme v Malostranské besedě slavit dvacáté páté narozeniny. Budete-li tedy mít chuť si ještě užít koncert před velkou přestávkou, zastavte se! Začátek jako obvykle ve 20:00, rezervace na www.balbinka.cz.

 

Míříme do Liberce - středa 13.4.

11. 4. 2011

Experimentální studioVe středu 13.4. se s námi můžete potkat v Liberci. Hrajeme v Experimentálním studiu v Lidových sadech od 19:30. Dorazíme opět v plné sestavě, tedy i s Alicí Holubovou. Hrát budeme stejně jako na Moravě písně z Noci ozvěn a také pár dalších, které jsme od té doby pro Vás připravili. Těšíme se!

 

Moravské tourné: 8.4. Prostějov, 9.4. Brno, 10.4. Mikulov

30. 3. 2011

plakat-prostejov.jpg

brno-majerovky.jpg

vizual_ow2011_a4_bezlog_06.jpg

Tak tedy po dlouhé době opět vyrážíme na Moravu na souvislý výlet. Jedeme samozřejmě v plné sestavě, tedy s Alicí Holubovou (ta to ovšem na rozdíl od nás zase nemá až tak daleko).  Hrát budeme písně, které se objevily na Noci ozvěn, ale také pár dalších z klasického repertoáru Majerovek, které jsme od té doby pro Vás připravili. A na závěr nezbývá než zopakovat jednotlivá místa koncertů:

Pátek 8. dubna - Prostějov, Botanico café, Wolkerova 3, od 19:00
Sobota 9. dubna - Brno, Místogalerie na Skleněné louce, Kounicova 23, od 20:00
Neděle 10. dubna - Mikulov, Kinoklub, Česká 4, od 19:00, zakončení festivalu Jeden svět


A pokud nejste zrovna z Moravy, ale třeba ze severních Čech. nezoufejte - ve středu 13. dubna hrajeme v Liberci v Experimentálním studiu :-) !

 

Trochu stonáme - v úterý 22.3. uslyšíte v Balbínce místo Majerovek pouze Majerovku Petra Linharta, zato však s kapelou 29 Saiten

18. 3. 2011

Omlouváme se , ale v úterý 22.3. neuslyšíte v pražské Balbínce původně anoncované Majerovky, ale pouze Majerovku Petra Linharta a kapelu 29 Saiten s repertoárem ze sólových alb Sudéta a Autobus do Podbořan. Příčinou je onemocnění saxofonisty Vítka Kahleho, které je naštěstí přechodné, zato se však velmi nepříjemně nesnáší s hrou na saxofon. S tím, co Vás v Balbínce v úterý čeká, se můžete seznámit na stránkách www.petrlinhart.cz.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

následující »