Jdi na obsah Jdi na menu
 


Majerovy brzdové tabulky

19. 2. 2035

ObrazekObrazekObrazekObrazek

 

Předmluva k I. vydání.


   Průběžné samočinné brzdění, zavedené na ČSD všeobecně i u nákladních vlaků, vyžaduje, aby všem zaměstnancům přicházejícím ve styk s těmito brzdami, stala se ustanovení a předpisy o všech vyskytujících se soustavách tlakových brzd známými.
   Z tohoto důvodu sestavil jsem brzdové tabulky a předkládám je k laskavému přijetí. Tabulky jsou tak sestaveny, aby čtenáři poskytly první okamžitý přehled o všech nejpodstatnějších a nejdůležitějších ustanoveních brzdění a sestavování vlaků. V dopravních školách usnadní tabulky pp. cvičným úředníkům občasné poučování.
   Tabulky jsou i prakt. příručkou, podle které mohou pp. výpravčí vlaků a vlakvůdci dobře pracovati.
   Jest mojí nejlepší snahou povzbuditi, aby tyto základní prvky vědomostí o tlakových brzdách uvedly čtenáře na cestu pro další a širší prohloubení poznatků, kterého jest zapotřebí k rychlému, správnému a bezpečnému výkonu.

V roce 1934  A. Majer

K II. vydání.

   Brzdové tabulky byly vlídně přijaty nadřízenými úřady, služebnami i zaměstnanci. Objednávek se sešlo tolik, že I. náklad nepostačil. Autor se proto omlouvá, že poněkud opožděně objednávky vyřizuje, ale činí tak již vydáním II. opraveným a doplněným.

V Praze 1935


K III. vydání.

Příručka splnila své poslání, neboť i II. vydání jest rozebráno.

ObrazekObrazek